Хорватія та Болгарія продовжать імпортувати російські нафтопродукти

нафта

Обмеження, пов’язані з ціновим лімітом на російські нафтопродукти, не вплинуть на імпорт палива з цього напрямку в Болгарію й Хорватію.

Об этом сообщает Охота на акул


Такі положення увійшли в документи Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) про впровадження "стелі" цін, пише enkorr.

Болгарія зможе закуповувати нафту й нафтопродукти, що транспортуються морем з Росії, до 31 грудня 2024 року.

Хорватія може імпортувати дизельне пальне, вироблене в РФ, до 31 грудня 2023 року, якщо країна буде позбавлена альтернативних варіантів постачання.

Країни ЄС, які не мають виходу до моря і залежать від російської трубопровідної нафти, досі можуть отримувати її з Росії. При цьому генеральна ліцензія Мінфіну США 56А також дозволяє імпорт російських нафтопродуктів через ці країни.

Як повідомлялося, 5 лютого набуло чинності ембарго на морські поставки бензину, дизеля, гасу, нафти й мазуту з Росії до Європейського Союзу. Також набули чинності цінові обмеження на них, запроваджені Євросоюзом і країнами G7.

Наприкінці листопада 2022 року країни ЄС остаточно схвалили заборону на морські поставки нафтопродуктів із РФ із 5 лютого 2022 року.

Передбачено "перехідний період у 55 днів для суден, що перевозять російські нафтопродукти, які було придбано і завантажено до 5 лютого 2023 року і розвантажено до 1 квітня 2023 року".

Источник: Правда РУ